Szigetelőanyagok

A hőszigetelő anyagok fajtái, hova milyen hőszigetelő anyagok ajánlottak?

 A hőszigetelés több területre is alkalmazható, ne csak a falszigetelésre gondolunk ez alatt. Létezik ezen kívül, tető hőszigetelés, de szintén megoldható a mennyezet, illetve a padló hőszigetelése is.

Tetőszigetelés esetén általában az üveggyapot, vagy a kőzetgyapot az ismertebb hőszigetelő anyagok, de a mai technika lehetővé teszi a pur szigetelést, vagy más néven szórt pur szigetelést is.

Tetőszigetelés esetén milyen hőszigetelő anyag javasolt?

 A tetőszigetelés esetén általában kőzetgyapotot vagy üveggyapotot használnak a kivitelezők. Mindkét hőszigetelő anyagnak meg van a maga előnye. Amíg a kőzetgyapot nem csak hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, de hangszigetelésre is alkalmas. Mindemellett az üveggyapot hőszigetelő anyagok nem károsak az egészségre, és a rovarok, rágcsálók pedig nem eszik meg.

Milyen hőszigetelési eljárás elérhető még?

 Az egyik új hőszigetelő anyag, ami az utóbbi időben elterjedt, az a pur szigetelés. Ennek szintén számos előnye van. Mind a mellet, hogy kártevő és rovar mentes, egészségre ártalmatlan. Megtartja a végleges formáját, tehát nem esik össze. Lépésálló, és ami az egyik legfontosabb tényező, hogy hézag mentes.

Homlokzati hőszigetelés esetén mi az ajánlott termék?

A homlokzati hőszigetelő anyagok egyik legismertebb terméke a hungarocell, vagy más néven polisztirol. A kivitelezők egyik legkedveltebb anyaga, mivel könnyű vele dolgozni és számos előnye van. Alkalmazási területként lábazati hőszigetelő anyagként is jól funkciónál, de találkozhatunk vele beltéri szigetelésként alkalmazva is, gondolunk itt padló, mennyezet, vagy fal hőszigetelő anyag formájában.

Mennyezeti hőszigeteléshez mi ajánlott?

Mennyezeti hőszigetelés esetén általános esetben az üveggyapot, vagy kőzetgyapot szigetelés a javasolt. Ezek a hőszigetelő anyagok nem csak a hőszigetelésre alkalmasak, hanem a hangszigetelésre is. Mind emellett ezeknek a termékeknek az egyik szintén nagyszerű tulajdonsága az, hogy tűzállóak, ami igen fontos a lakókörnyezetünket figyelembe véve.

Padló szigeteléshez milyen hőszigetelő anyagok ajánlottak?

 Ebben az esetben is több megoldási lehetőség van, ami viszont meglepő ennél a szigetelésnél is használnak kőzetgyapot szigetelési technikát. Viszont itt az elterjedtebb megoldás az EPS és az XPS polisztirol rendszer használata. Azért ajánlott a padló szigetelés – erről sokan nem tudnak –, mert a hőveszteség akár 20%- a szigeteletlen padlónál keletkezik. Ezt intenzívebben a családi házaknál lehet megfigyelni.

Milyen hőszigetelő anyagok elérhetőek kínálatunkban? 

  • Bitumenes vízszigetelő lemez
  • Kőzetgyapot
  • Üveggyapot
  • Kingstone hőszigetelő lemezek
  • Grafitos hőszigetelő lemezek
  • Lábazati hőszigetelő lemezek
  • Kingstone homlokzati hőszigetelő rendszer

Bátran mondhatjuk, ha házát szeretné szigetelni, legyen az tető szigetelés vagy a homlokzati hőszigetelés, akkor forduljon hozzánk! Nálunk mindenre talál megoldást. A szigetelőanyagokhoz tartozó egyéb termékeket is megtalálja, így például hungarocell dübelek, vagy vakolatok, és egyéb kiegészítő termékek is megtalálhatók tárházunkban.

Mind a(z) 5 találat megjelenítve