Térkővek

Hogyan készül a térkő, fajtái és felhasználása. Járda térkő és más lehetőségek.

A térkő, mint kültéri burkoló elem gyakorlatilag beton termék, ami 2 rétegből áll össze a mag betonból, illetve a fel betonból. Az összetételét nézve kavics, homok, víz és cement felhasználásával készül. Több fajta kivitelben és színben kapható, de ezek közül a legismertebb forma a téglatest, színét tekintve pedig szürke.

Milyen méretű térkövet használjuk, és milyen legyen a rétegvastagság?

 A térkövek méretei is eltérőek lehetnek, függően attól milyen igénybevételnek lesznek kitéve. Ha járda burkolataként használjuk, amikor is kisebb a terhelés, ott a 4-6 cm vastagság is elegendő. Arra azonban fontos odafigyelni, hogy a szerkezeti vastagság 28-30 cm legyen. Ez 2 részre osztható ágyazó anyag, ami egy fagyvédő és egy teherhordó réteg.

Gépkocsi beálló esetén már a 6-8 cm vastagság ajánlott. A szerkezeti vastagságnak legalább 45 cm-nek kell lennie. A szerkezeti vastagság ágyazó anyag esetében 4 cm, így ez esetben a fagyvédő és teherhordó réteg pedig 40 cm.

Útépítés esetén 8-10 cm vastagságú térkövek használata ajánlott. Itt a szerkezeti vastagságnak legalább 52-55 cm-nek kell lennie. A fagyvédő réteg szintén 4 cm, de a fagyvédő és teherhordó réteg legalább 40 cm kell, hogy legyen.

Lehet-e a térkő színeivel játszani?

 Igen! Manapság már bármilyen szín kikeverhető, akár kevert szín kombinációk is megoldhatóak, mint például barna-sárga, vagy akár piros-sárga színkeverékek is.

Mi az, amit nem ajánlunk?

Az interneten találkozhatunk számos olyan videóval, ahol lelkesítően bemutatják a hogyan, készíts házilag térkövet, illetve számos cég árul térkő sablonokat, amit könnyen be is szerezhetünk.

Mivel az anyagfelhasználás és megfelelő keverék arány össze állítását a cégek több évig tökéletesítették, és mind emellett olyan szabványoknak is meg kell felelnie, mint például a kopásállóság, vagy a fagyállóság, ezt házilag szinte lehetetlen elő állítani. Tekintettel arra a fontos tényezőre, hogy semmilyen gépparkkal nem rendelkezünk otthon, ezt semmiképpen ne készítsük házilag. Még ha ezektől a tényezőktől el is tekintünk, ugyanannyiba fog kerülni az előállítás, mintha kereskedőnél vásárolnánk.

A térkő formákat és minőséget figyelembe véve mi az, ami nálunk kapható?

  • Hullám
  • Flamand
  • Centrum
  • Parketta
  • Szirom
  • Rusztikus

Cégünk fő ként a BetonEPAG térkő termékeit értékesíti, ezeket a termékeket modern és automata berendezésekkel gyártják, ezzel a cég garantálja a térkő magas minőségét, ami cégünk részére azért fontos, mert ügyfeleink részére kifogástalan és jó minőségű termékpalettát kívánunk biztosítani.

Ha ellátogat telephelyünkre, képzett kollégáink számos hasznos tanáccsal tudják ellátni Önöket, szükség esetén a szükséges anyag-mennyiség számítás is megoldható. A megrendelt, illetve megvásárolt termékekkel nem kell bajlódniuk, cégünk a Jurácsik Park Kft az építőanyagok házhozszállításában is az ön segítségére van beleértve akár a lerakodást is.

Showing 1–12 of 13 results

1 2