Ytong tégla falazóanyagok

Az Ytong tégla, az építőanyagok királya

Az Ytong tégla egyik nagy előnye, hogy semmilyen káros hatást nem gyakorol a környezetre. Más országokban, például Svédországban, már sokkal régebb óta használják családi házak építéséhez az Ytong tégla rendszert. Több szintes házak építésénél is alkalmazzák a termék számos előnye miatt.

Mennyi ideje elérhető nálunk az Ytong tégla és más országokban mióta van jelen?

 Az Ytong téglát sajnos nálunk nem olyan régóta gyártják, mint a 100 évesnél hosszabb múltra visszatekintő hagyományos téglát. Ez agyag felhasználással készül, amit az előkészítés követ, formázási és végül égetési folyamat révén éri el végleges formáját. Régen ezekből épültek a házak és mondhatjuk, hogy szinte minden építmény, legyen az lakóház, iskola vagy kórház.

Milyen előnyei vannak az Ytong téglának?

 Új építésű ház esetén felmerülő kérdés a hangszigetelés és a hőszigetelés. Az Ytong téglából készült falak hangszigetelése méréssel, és számítási eredményekkel lett alátámasztva. Bizonyított, hogy kiváló minőségű térhangzást biztosítanak.

Hőszigetelés esetén, ha a teljes ház Ytong tégla rendszer felhasználásával készül, szinte biztosított az egységes szigetelés, így a szerkezetek illesztéseinél nem alakulhat ki penészesedés. Fontos megemlítenünk a termék tartósságát. Vegyünk egy alap példát: „Beázik a szomszéd”. A keletkezett víz nem rongálja az Ytong téglák szerkezetét, ezen kívül pedig rövid idő alatt kiszárad. Ennek köszönhetően, míg más eljárási technológiával készült építményeknél a további szerkezet károsodás, vagy vakolathullás fordulhat elő.

 Ytong tégla előállítása és anyagösszetétele.

 Mint ismert, ez a termék nem a hagyományosan közismert tégla készítési technikával készül. De szintén természetes alapanyagok, felhasználásával állítják elő. Ezek az összetevők:

  • Kvarchomok
  • Mész
  • Víz

Az Ytong tégla akár építési rendszerként is használható. Nem csak a standard falépítéshez használt tégla elérhető a termék- kínálatban, hanem válaszfal tégla, vagy áthidaló elemek illetve zsaluzó elemek is rendelkezésünkre állnak a termékcsaládban. Ezek mellett beltéri vakolat és habarcs is szerepel kínálatunkban zsákos kivitelben, hogy így már egy teljes fal rendszert is fel tudjunk építeni.

Mindent figyelembe véve, számos előnyt rejt magában ez az építőanyag. Magyarországban is számos ház illetve családi ház készült már Ytong rendszerrel, de számos olyan építkezést is láttunk már, ahol kombinálva használják a termékeket.

A főfalak Leier téglával épültek, míg a köz vagy elválasztó falakat pedig Ytong téglákból építették meg. A lényeg az, hogy bármelyik opció mellet is döntenek, mi bátran ajánljuk ügyfeleink és megrendelőink részére ezt a kiváló terméket. Legyen szó akár teljes felhasználás, vagy részleges kivitelezés, vagy legyen az javítási munka, ebben a termékben nem fog csalódni.

Mind a(z) 8 találat megjelenítve